Återvinningsstationer i Borås

I Borås har du tillgång till ca 70 återvinningsstationer där du kan lämna förpackningar i papper, plast, glas och metall samt tidningar till materialåtervinning.

Var finns din närmaste återvinningsstation?

Flertalet av alla återvinningsstationer i Borås och resten Sverige ägs och sköts av FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen. För att få reda på var din närmaste återvinningsstation finns kan du titta på kartan över alla återvinningsstationer som finns på FTIs webbplats. Där kan du även se vad du kan slänga på de olika återvinningsstationerna och anmäla städning och tömning. Du kan även ringa och anmäla till FTI på telefonnummer 0200-88 03 11.

I Sverige finns så kallat producentansvar för förpackningar och tidningar. Det innebär att alla som tillverkar, importerar eller säljer förpackningar eller förpackade varor ansvarar för att förpackningarna samlas in och återvinns. Producentansvaret har tillkommit för att bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle, där det som tidigare betraktades som avfall istället kommer till nytta som en resurs.

Kontakta oss på Kundcenter

020-97 13 00

Mån–tors: 07:30–16:00 | Fre: 07:30-15:00 (lunchstängt 12:00-13:00)

Felanmälan för fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, vatten och avlopp kan göras på telefon dygnet runt.