Nytt inpasseringssystem vid återvinningscentralerna

Nu införs nytt inpasseringssystem på återvinningscentralerna i Borås. Detta för att förbättra miljön inne på återvinningscentraler för besökare och personal. Privatpersoner har fortfarande fria besök och använder sitt körkort för inpassering. Företag, verksamheter och föreningar använder ett återvinningskort.

Det nya inpasseringssystem kommer att innebära förbättrad miljö på återvinningscentralen då det blir mindre trängsel, en säkrare trafiksituation och ett tryggare och trevligare besök för dig som kund. Detta innebär också en förbättrad arbetsmiljö för personalen på plats.

Uppstart på det olika centralerna sker enligt nedan:
Måndag 23 maj - Dalsjöfors och Fristad
Tisdag 24 maj - Viskafors
Onsdag 8 juni - Boda och Lusharpan

Som privatperson i Borås Stad har du fortfarande fria besök på återvinningscentralerna och använder ditt körkort vid inpassering. Är du skriven någon annanstans än i Borås Stad men äger ett fritidsboende här så kan du använda ditt körkort för att komma in. Har du inget svensk körkort alternativt skyddad adress, ansök om ett återvinningskort. Personuppgifterna hanteras enligt gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner och här kan du läsa mer om hur vi arbetar med GDPR och integritetspolicy

Våra återvinningscentraler är taxefinansierade och betalas av alla som har ett abonnemang för avfallshämtning inom Borås Stad. Med inpasseringssystem kan vi säkerställa att besökaren tillhör Borås Stad. Initialt kommer bara boende i Borås Stad att komma in på våra återvinningscentraler, men vi har påbörjat arbetet för ett samarbetsavtal med våra grannkommuner. Företag, verksamheter och föreningar betalar ingen grundtaxa och måste därmed betala för sina besök på återvinningscentralen. Har ni ett besökskort idag kommer dessa att ersättas innan det nya systemet tas i bruk och skickas ut till er. Har ni inget kort idag kan ni ansöka om återvinningskort via formuläret.

Borås Energi och Miljö får med inpasseringssytemet möjlighet att samla in statistik som bland visar flöden på återvinningscentraler. Detta gör att vi i förlängningen kan bemanna våra centraler mer effektivt.

Kontakta oss på Kundcenter

020-97 13 00

Mån–tors: 07:30–16:00 | Fre: 07:30-15:00 (lunchstängt 12:00-13:00)

Felanmälan för fjärrvärme, fjärrkyla, biogas, vatten och avlopp kan göras på telefon dygnet runt.